2012. február 25.

Kihagyott kihagyhatatlan

Elkezdtem visszafelé nézni a bejegyzéseket, hogy miket hagytam ki az 5 hónap alatt... hát Anna első nagy utazásának eredményét.

10 perces fájásaimat számolgattam, mikor Timi ajánlotta, hogy jelentkezzek Andinál, mert épp október eleji születésű babákat keres fotózásra. Rögtön írtam is Neki, bár akkor már bizonytalan voltam, hogy tényleg megvárja-e az októbert Mini. 9 nappal később, 8 naposan meglátogattuk Abán, ahol számomra a legszebb képek születtek Annáról! :)
























2012. február 24.

Ramaty-anya

Azt hiszem, fel kéne fognom, hogy az erőm véges...
Kedden a gyönyörű napsütésben el akartam Bubut vinni síelni. Fáradt voltam, de úgy voltam vele, hogy mindenkinek jót tesz a levegő, Bubus úgyis élvezi, mi meg elleszünk a Lányokkal. Bendike nem akart felkelni, én is beláttam, hogy ez így most jobb. De akkor csütörtökön... Ha törik, ha szakad!
Bendi oviban aludt (pihent, könyvet nézegetett), Emma nem aludt, csak halkan játszott a sötét szobájában, Anna meg a hidegfront miatt nyűglődött. 3-ra mentünk Bendikéért, és indultunk síelni. Itt rontottam el, egyenesen mentem, nem jobbra, haza.
Kb 2 percet kell gyalogolni befelé, táska, másik táska a sícuccal, síléc, Emmakéz, Bubu, hordozó, nyakig sárban.
Emma elején elvolt, kb 10 percet, majd kezdődött a móka.
Bendike fetrengett síléccel a talpán (mint egy hátára esett bogár ilyenkor, kapálózik, hogy nem tud felkelni), Emma a sárba ült le hisztizve, vagy felmászott a dombra, hogy "tejéjem Bubut" (megnézem Bubut), Panki meg a hordozóból adta hangosan tudtomra, hogy esze ágában sincs aludni. 3/4 5-ig úgy ahogy bírtam, egyszer egyiket, másszor másikat felállítani a földről, közben meg Pankát szüntelenül ringatni. Most már röhögök rajta, de akkor azt hittem, diliházban kötök ki. 5 órakor, mikor vége volt, Emma balra, Bubu jobbra hisztizett (földön fekve természetesen, jobb pózt talált a bogárnál), Anna meg félúton, és mindenki minket nézett. Amikor próbáltam Emmát összekaparni, és Annát 10 másodpercre otthagytam (3 lépésre), miközben Bendikét kérleltem a távolból, hogy álljon már fel, és vegye le a lécet, mert oda nem mehetek be cipővel, hallgattam, hogy a többi anyuka kérdezgeti Pankikitől, hogy "hát Te kinek a gyereke vagy? Ki hagyott itt?" Én banyek, a szar Anya! Itt akartam felmondani, ledobni mindent, és világgá menni!
Visszakanyarodva a címhez, ma reggel a háziorvosnál kezdtem a Lányokkal, annyira megfájdult a hátam. (gondolom a tegnapi emelgetés, hordozólóbálástól jött elő, éreztem már máskor is, hogy vmi nem oké, de nem fájt ennyire) Irány a reumatológia elsején, addig meg összeszorított fogakkal... Drága csigolyáim, csússzatok összébb!!! Kaptam krémet, meg ajánlottak fűzőt, amit majd a reumatológus felír! Hát, nem gondoltam, hogy 26 évesen ott kötök ki! :D

2012. február 21.

Síelés

Ha már említettem, mutatom is, milyen ügyes Bendike. Képeken mondjuk nem látszik, ezért azt nem is rakok, de tényleg nagyon jól megy Neki! Szombattól egy hétig élesben is bizonyíthat, megy Mamiékkal síelni. Állítása szerint Mamit és Papit nem, mert a barátai, de Zsoltit és Ritát le fogja győzni! :)
Piros pályán
Kb. 00:40-től érdemes nézni, ott jön Bubus :)
(Apaka hiperszuper telefonja a legrosszabb minőségű felvételre volt állítva... :S)

Várom a tavaszt!!!

Gyönyörűen süt a nap, menni kellett volna síelni, mert Mami nem ér rá ma, de nagyon nincs erőm három gyerekkel egyedül nekivágni, sárban sétálni, cipekedni, öltöztetni, szórakoztatni, várni stb.! :(
Az egy dolog, hogy én elfáradtam, de a gyerekeket sem bírtam felébreszteni!
Tavasz, mikor jössz??? Szeretném már látni a sziklakertben a krókuszokat, van, ami már elkezdett januárban kibújni... élvezni a napsütést, és újra erőt érezni magamban! :)

2012. február 15.

Anna rágókája - Update!



Via jóvoltából kaptam Anikótól egy Blinget. Olyan, mint egy rágóka, csak sokkal esztétikusabb. :)
Már használatba is vettük, Anna rögtön rákapott, remélem, majd ha jön a fogacska, megkönnyíti Neki! :)
Rajtam lóg, nyakláncnak is tökéletes, Ő meg ha kedve van, belekapaszkodik, rágcsálja. :) Emlékszem, Emma mindig Nagymama nyakláncát rágcsálta!
Tapasztalatokról majd beszámolok! :)

Facebook-on játszhattok egy Teething Bling-ért! :)

Mostani szösszenet

Bubu felébredt, boldogan rohant hozzám, megölelt. Én is Őt. Emma ránk néz:
Szeretem Bubut nem!
Miért???
Mert Emma szeretem Bubut nem!

Két perccel később:
Anya, szeretem Bubut! :)

Kinek ismerős? :)

Anna 5 hónapos

(volt tegnap)

Nyugodt, szeretni való, délelőttönként nézelődő, esténként síros, éjjel ébredős, szopis, barna gombszemű, gagyorászó. Ilyen a mi Legkisebbünk! :)

Közhely, de tényleg rohan az idő! Bendikénél olyan nyugis volt minden, Emmánál már kicsit gyorsabb, de most! :( Szerencsére tényleg kis csöppecske (Emma után), 6070 gramm, és 64 centi itthoni mérés szerint, így kiélvezhetem hogy pici baba.

Szépen tartja a buksiját, de a forgás az még szerintem messze van. Próbál magasabb hangot is kiadni, főleg, ha Bendusék sikítoznak mellette, akkor utánozza Őket. Sokat beszélget, a játszószőnyeg és a plafon a beszélgetőtárs.
Kezecskéivel ügyesen fog, rázza a lelógó csörgő-zörgő állatokat a játszószőnyegén.
Ölünkből felül (kb 45 fokból), eszméletlen hasizma van. :)
Szemecskéi teljesen bebarnultak, haja sokkal világosabb lett, mint volt. Végre kezd rohamosan (vissza)nőni a haja.
Nála érzem a legjobban, hogy én is benne vagyok! Ez most így lehet, hogy hülyén hangzik, de csak Ő hasonlít rám valamennyire... Bár aki ismeri Andrist, vagy látta képen, azt mondja, tiszta Apja, mert annyira domináns az orra, de a szeme az enyém!!! :) Ugyanúgy bandzsít, mint én. Egyik nap néztem Bendikés képeket, azért Ők sem tagadhatják le egymást, a fejformájuk hasonlít, meg a pofijuk. Emmával a szájuk, és a fülük. :)


Szopizik. Egy adagja kb 110 gramm, nem egy mohó baba. napközben 3-4 óránként eszik. Éjjel egyszer, vagy kétszer kel, első keléstől velünk alszik, addig a nappaliban a járókában. Vele valahogy olyan könnyen ment a külön alvás. Igényelte, hogy csend és nyugalom legyen körülötte.
Nappal van, hogy egyszer alszik, ha nem megyünk az oviba, és aludhat kedvére, akkor 10 körül kel, este pedig fél 9 körül alszik el. Ilyenkor egyszerre alszanak délben.

Ha megyünk oviba, akkor ébred velünk, és elalszik az oviba menet, felébred itthon, 10-11 körül elalszik megint, és pont akkor ébred, amikor hazaérünk Bubuval, és Ők mennek aludni! :) Ez nem a legjobb, dehát ez van! Ki mondta, hogy könnyű 3 gyerekkel?! :) Mikor kelnek a Emiék, Ő előtte egy picivel visszaalszik még egy kicsit. 4-5 körül ébred, 6-tól kezdődik az esti nyűglődés, olyankor ölben a legjobb, ha kimaradna a délutáni alvás a késői kelés miatt. 7 körül fürdés.

Az esti fürdések a nap fénypontjai lettek, mosolygós, boldog lesz, ha elkezdem a fürdőben vetkőztetni, beszél, és kapálózik. Ő még mindig a kiskádban fürdik, a Nagyok ilyenkor már a maciban lubickoltak. Lassan lekerül a nagyobb kád is. :)
 

2012. február 13.

O.O

Péntek este öten ültünk az asztalnál, Emike szokás szerinte csacsogott, ahogy szokott, Anna kicsit nyűglődött az ölemben, én meg csitítgattam. Fiúk csöndben ettek, Bubu egyszer csak megszólal: "Szeretném, hogy szülessen még egy fiú!"
Térjünk vissza rá 10 év múlva! :-)

2012. február 12.

Hétfőtől napirendet vezetek be, mert nem állja, hogy a blog nem halad... :)